Whatsapp ons 06 38 73 03 50 irma@infraroodscreening.com

Zelfonderzoek

Door: Martin Möhrke, 28 Maart 2018

Zelf onderzoek

Mogelijk dat u klachten heeft, mogelijk helemaal niet. Het is handig om te begrijpen dat wanneer klachten langer dan 1 a 2 weken aanhouden het toch verstandig is om naar de dokter te gaan. Ongeacht welke klacht en waar. Daarnaast bestaat er preventief onderzoek met medische thermografie welke net als een APK bij een auto zeker nut heeft. Veel mensen komen 1 keer per jaar voor een preventief medisch thermografie onderzoek. Liefst voordat er sprake is van problematiek.

Uit de acupunctuur kennen we zogenaamde alarmpunten. Wanneer een van die punten regelmatig pijnlijk is of steekt is het verstandig daar iets mee te doen. Een van deze plekken is Lever 14, een punt recht onder de borst precies tussen de laagste rib en de borst. Wanneer deze regelmatig steekt of pijnlijk is, is uw lever overbelast. Dit wil niet zeggen dat er iets mis is met uw lever maar deze kan energetisch leeg zijn of verstoord zijn door bijvoorbeeld toxines, virussen of emoties.

Dit geldt ook voor de rest van het lichaam, zoals bijvoorbeeld bij de borsten. Het is verstandig om de borsten af te tasten om te voelen of er bobbels, knobbels of pijnlijke punten zijn. Mocht u dit opmerken hoeft dit niet gelijk iets ernstigs te zijn. Dit kan mogelijk cyclus gerelateerd zijn. Echter wanneer dit langdurig aanhoudt en niet weg gaat, is het verstandig de huisarts er naar te laten kijken of bijvoorbeeld met medische thermografie er beelden van te laten maken. Door middel van medische thermografie kan men zien of er bijvoorbeeld sprake is van angiogenese vorming (nieuwe bloedvat vorming welke ontstaat bij mogelijke problemen) of bijvoorbeeld lymfe stagnaties.medische thermografie

Medische thermografie is een preventief medisch onderzoek

Medische thermografie is (nog) geen officiële diagnostische methode en in Nederland nog niet breed geaccepteerd. Dit komt onder andere door de media die verwarring hebben veroorzaakt door incomplete informatie en de vergelijking met mammografie.

Mammografie is een methode waarbij men anatomische veranderingen waarneemt, waarbij ernstige afwijkingen gezien kunnen worden. Bij medische thermografie ziet men fysiologische processen welke voorafgaan aan anatomische veranderingen zoals ontstekingen, lymfe stagnaties, bloedvat ontstekingen en nieuwe bloedvat vorming (angiogenese). De artsen, met jarenlange ervaring met medische thermografie, stellen de rapporten op aan de hand van de anamnese en de beelden. Zij zien aan de patronen en de warmte veranderingen wat er speelt en zullen gericht advies geven.

Er is bij medische thermografie geen sprake van goed of fout maar van verschillende gradaties. Bij een laag niveau van zorg zijn er geen belangrijke afwijkingen gevonden en kunt u over een jaar terug komen. Bij een medium niveau van zorg worden er lichte afwijkingen gezien waarmee u aan de hand van het rapport zelf mee aan de slag kunt gaan. Meestal wordt hierbij het advies gegeven om na circa 3 maanden een vergelijkingsonderzoek te doen om te zien of er verbetering opgetreden is of niet.

Is er sprake van een hoog niveau van zorg wordt u standaard doorverwezen naar uw huisarts voor verder (echografisch) onderzoek. Dit betekend niet altijd dat er iets ernstigs aan de hand is. We willen dit graag uitsluiten en dat kan met conventioneel onderzoek. 

 

Verstandig is om met zelf onderzoek te beginnen.  Voor een afspraak voor een thermografie onderzoek bij u in de buurt kijk op de online agenda pagina.

 

Lees ook het artikel op www.medischethermografie.nl