Whatsapp ons 06 38 73 03 50 irma@infraroodscreening.com

Wat houden de infrarood onderzoeken in? Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk.

Klik op het + teken om meer te lezen.

Borstonderzoek

Eerste borstscreening (30 minuten):

Je komt voor het eerst voor een screening. Bij dit complete onderzoek worden er circa 10 foto’s van je borsten gemaakt vanuit verschillende hoeken. Borstscreening is van belang omdat het in een vroegtijdig stadium veranderingen in beeld kan brengen, op gebied van fysiologische processen, welke zich later zouden kunnen ontwikkelen tot borstziektes.

 

 

 

Wij werken met de beste infrarood camera ter wereld en zeer geavanceerde software. De software slaat de beelden op in een speciaal versleuteld bestand en stuurt deze naar onze interpretatie artsen. Deze bekijken de anamnese en de gemaakte thermografische beelden en hier wordt een verslag van gemaakt. Dit verslag wordt door onze thermograaf telefonisch met je besproken (ca 2 weken na het onderzoek). Aan de hand van het rapport krijg je advies wat je kunt doen om je borstgezondheid te verbeteren of wordt je bij een verhoogd niveau van bezorgdheid (er zijn meerdere verdachte indicaties) doorverwezen naar je eigen (huis)arts, voor nader onderzoek. borst thermografieborst thermografie

De beelden van het thermografisch onderzoek zien er ongeveer zo uit als hieronder te zien. Uit de beelden en de temperatuur verschillen kan de arts onder andere opmaken hoe het met de lymfe en het (borst)weefsel zelf is gesteld,  of er spraken is van specifieke afwijkingen die verder onderzocht moeten worden of dat je met specifieke middelen of acties aan de slag moet gaan om je borstgezondheid te verbeteren. Op de linker foto zie je gezonde borsten, in het midden zie je borsten met angiogenese (nieuwe bloedvat) vorming (dit is verdacht) en de rechter borsten is iemand met hormonale verstoringen. Afhankelijk van de uitslag krijg je een advies welke actie je het beste kunt nemen.

borst thermogramborst thermografieborst thermogram hormonen

Afhankelijk van de status adviseren wij je om na 3, 6 of 12 maanden voor een vervolgonderzoek terug te komen om de gezondheid verder te monitoren. 

Let op wij zien geen kanker! Wij zien warmtepatronen en met ruim 20 jaar ervaring kunnen de artsen duidelijk aangeven wat je kunt doen om uw borstgezondheid te bevorderen. Bij een hoog niveau van bezorgdheid, dus met meerdere verdachte patronen of afwijkingen, word je alsnog doorverwezen voor een conventioneel onderzoek, bij voorkeur met behulp van een echo, maar in sommige gevallen blijkt een mammogram dan toch noodzakelijk. In veel gevallen kan dit dankzij medische thermografie worden voorkomen!

Borstonderzoek vervolg

Borstscreening vervolg (30 minuten):

Je heeft al eerder een borst thermogram laten maken dus je weet al hoe dit in zijn werk gaat. Na je eerste borstscreening worden alle andere afspraken gezien als follow-up en deze worden tegen gereduceerd tarief aangeboden. Vervolgscreenings zijn erg belangrijk; tijdens de eerste consultatie en het eerste borstonderzoek is de basislijn vastgesteld en de vervolgonderzoeken worden hiermee vergeleken. Op deze manier is goed te zien of er veranderingen hebben plaatsgevonden. Indien dit nodig was zijn er, naar wij hopen, juist verbeteringen opgetreden doordat je de adviezen van de artsen hebt opgevolgd, hierop actie hebt ondernomen én zo nodig de juiste natuurlijke middelen hebt genomen. Het eerste vervolgonderzoek wordt meestal geadviseerd 3 of 6 maanden na je eerste borstscreening. De vervolgscreenings vinden in overleg plaats. Dankzij infraroodscreening kun je je borstgezondheid blijven monitoren en verbeteren! 

medical breast thermography

 

Gezondheid vrouwen

Vrouwen gezondheidsscreening inclusief buik (45 minuten):

Deze zeer populaire keuze bevat uitgebreide foto’s van je hoofd en nek, waarbij gescreend wordt op tekenen van onder andere allergieën, sinus problematiek, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsproblematiek, schildklier en arteria carotis, de halsslagader. Ontstekingen in dit gebied, al dan niet in combinatie met eventuele afwijkingen op de foto’s van de borstkas en bovenrug, kunnen duiden op mogelijke cardiovasculaire aandoeningen. Uiteraard is dit onderzoek inclusief circa 10 borstscreening foto’s en meerdere foto’s van de buik en de rug, waarbij gekeken wordt naar spijsvertering, lever, milt, wervelkolom, etc.

Preventie wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen de gezondheidszorg. Vroegtijdige vaststelling van veranderingen kunnen klachten helpen voorkomen, door de juiste behandeling. Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen 10x meer kans hebben op cardiovasculaire problemen dan op borstziekten?

Hieronder enkele voorbeelden die uit de thermografie screenings kwamen:

Op de linker foto:

Dit is de buik van een mevrouw die al 2 jaar darmklachten en buikpijn had. Geen enkele arts kon iets vinden. Aan de hand van de thermografie beelden (warmte patronen over het gebied van de dikke darm) konden wij vast stellen dat er mogelijk sprake was van een tropische darmparasiet. Na overleg met een tropenarts werd er besloten een ontlasting onderzoek te doen met behulp van een “triple feces test”. Hier kwam een Dientamoeba fragilis uit, welke is behandeld met specifieke medicijnen en alle klachten zijn verdwenen. 

Op de middelste foto:

Deze mevrouw had ook al jaren lang darmklachten en daarnaast last van duizeligheid. Naar aanleiding van de beelden hebben wij haar doorverwezen voor een Prognos meting en een ontlasting onderzoek via de praktijk waar zij gescreend was. Hieruit kwam een ernstige dysbiose in de darmen veroorzaakt door schimmels. Hiervoor heeft ze 3 maanden een reeks voedingssupplementen en kruiden ingenomen, de voeding aangepast en alle klachten zijn verdwenen. Ook de duizeligheid.

Op de rechter foto:

Deze rug is van een mevrouw die steeds maar weer “door haar onderrug ging”. Tevens had zij last van haar darmen én terugkerende blaasproblemen. Naar aanleiding van de thermogram is zij is voor een verder onderzoek geweest en bleek een parasietbelasting te hebben. Zij heeft 2 maanden een kuur met kruidencapsules genomen, een speciale breedspectrum probiotica en wat andere specifieke voedingssupplementen. Sindsdien is zij niet meer “door haar rug gegaan”. 

medische thermografie

Gezondheid mannen

Mannen gezondheidsscreening (45 min):

De meest gemaakte keuze door mannen is deze gezondheidsscreening waarbij wordt gekeken naar buik, de rug, de borstkas en uiteraard hoofd en nek. Er worden infraroodfoto’s gemaakt om te kijken naar eventuele tekenen van spijsverteringsproblematiek, rug en wervelkolom problemen, sinus problemen, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsstoringen, schildklierproblemen en carotis slagader ontstekingen, dit voor vroegtijdige detectie van hart- en vaatproblemen. Veel ziektes beginnen met (laaggradige)ontstekingen die in een vroegtijdig stadium kunnen worden gedetecteerd met infrarood onderzoek. 

Op de linker foto:

Een man met langdurige slikklachten, keelpijn en dikke tonsillen. Na aanleiding van de gemaakte infrarood beelden heeft hij een specifiek onderzoek laten uitvoeren want hij bleek een pathogene bacterie vanuit het gebit te hebben, die de klachten veroorzaakte! Na de juiste behandeling zijn alle klachten verdwenen.

Op de middelste foto:

Deze man had onlangs een wortelkanaalbehandeling gehad, maar deze was (achteraf gezien) niet goed uitgevoerd. Hij kreeg steeds ergere klachten waaronder een grote zweer op zijn rug. Meerdere keren is hij bij ons terug geweest, ook in onze natuurgeneeskundige praktijk en iedere keer is hij gewezen op zijn gebitsstoring. Pas nadat het betreffende gebitselement was verwijderd (helaas was er geen andere optie meer), zijn alle klachten, inclusief de zweer op zijn rug, overgegaan. 

Op de rechter foto:

Deze foto is een goed voorbeeld van de preventieve mogelijkheden van medische thermografie. Deze foto is van een screening uit 2011, toen was al duidelijk aan de beelden te zien dat er sprake was van een trage schildklier (blauw en dus koud) en zeer slechte doorbloeding (hij klaagde ook over koude handen en voeten, breekbare nagels en hij kwam s ‘ochtends moeilijk op gang). Ook is te zien dat de Thymus een verminderde functie heeft en in zijn nek de bloedvaten (licht) ontstoken zijn. Wij hebben deze meneer zeer duidelijk adviezen en tips gegeven. Hier heeft hij toen der tijd echter niets mee gedaan en na 5 jaar heeft hij huidkanker op zijn oren en neus gekregen, omdat daar lange tijd een zeer slechte doorbloeding was. Inmiddels heeft de huisarts een keer bloed laten prikken en hierdoor werd bevestigd dat zijn hypothalamus stoorde en zijn schildklier te traag was. Nogmaals hebben wij wederom diverse adviezen en tips gegeven over welke acties en middelen nodig zouden zijn om dit alles te verbeteren en nu was hij gelukkiger ontvankelijker hiervoor, al hadden veel problemen voorkomen kunnen worden wanneer hij onze adviezen, naar aanleiding van de screening, eerder serieus had genomen… 

thermografie gebitgebits storing in beeld met thermografie

Volledig lichaam onderzoek

Volledige lichaamsscreening (60 min):

We maken van top tot teen beelden van je lichaam. Naast de foto’s zoals bij de vrouwen / mannen gezondheidsscreening worden ook de onderrug, armen en benen gescreend. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de bloedvaten. We kunnen zien of er sprake is van negatieve invloeden door de bloedsuikerspiegel en aanleg voor spataderen, iets wat je soms niet eens in de gaten hebt. Deze zeer uitgebreide screening geeft een heel goede indicatie van je algehele gezondheid. Belangrijk voor jezelf om te weten of als extra aandachtspunt voor je arts of therapeut.

 

Prijzen zijn vrijgesteld van BTW en je krijgt een medisch rapport. Betaling kan per pin of contant.

Per direct wordt er geen vergoeding meer gegeven door zorgverzekeraars, omdat wij onze aansluiting hebben opgezged bij de beroepsvereniging. De vergoeding was meestal slechts 40 Euro en dat is net zo veel als u betaald bij een aanvullende verzekering. U krijigt daarvoor wel een flesje van www.optimacbd.com & www.cannabinoideshop.nl gratis bij elke screening.

Borstscreening

30 min 

€225

 Gezondheid vrouwen

 45 min 

 €350

 Volledig lichaam

 60 min  

 €450

 Gezondheid mannen

45 min

€325

Borst Vervolg  screening

30 min 

€195

Helaas is het vanwege de hoge kosten niet meer mogelijk een deel van ons consult te claimen bij uw zorgverzekeraar.
We bieden aan elke klant een gratis flesje CBD , CBN of CBG aan. Vraag hiernaar tijdens uw consult.