Whatsapp ons 06 38 73 03 50 irma@infraroodscreening.com

Wat is infraroodscreening/ medische thermografie ?

Met zeer gevoelige, hoog-resolutie infraroodcamera’s en speciale screening software, worden minieme temperatuursverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar gemaakt. Door de relatie met onderliggende organen en systemen kunnen afwijkingen in een vroeg stadium worden vastgesteld.

Kun je borstkanker zien met medische thermografie/ infraroodscreening ?

Nee. Er kunnen wel patroonveranderingen waarneembaar zijn die aanleiding kunnen geven tot verder onderzoek, of tot een ondersteunende behandeling voor een korte dan wel langere periode.

Wat is het verschil tussen mammografie en infraroodscreening?

Infraroodscreening is meeromvattend en geeft al in een vroeg stadium indicaties van fysiologische veranderingen in het lichaam. Fysiologische veranderingen gaan lang vooraf aan anatomische veranderingen waardoor het ook zeer waardevolle bijdrage is aan preventie. Mammografie is een beeldvormende techniek die heel duidelijk anatomische veranderingen in beeld kan brengen. Als er veranderingen bij mammografie zichtbaar zijn is dit al in een laat stadium van de ziekte. 

Wat is het verschil tussen infraroodscreening en medische thermografie?

Een thermogram is een foto die gemaakt is met een warmte camera of een infraroodcamera.

Medische thermografie is het maken van warmte beelden met een infraroodcamera (de handeling).

Medische thermografie is het in beeld brengen van de fysiologische processen met een warmtebeeldcamera (infraroodcamera).

Infraroodscreening is precies hetzelfde alleen makkelijker te onthouden (algemene naam).

Onderin ziet u beelden van het lichaam waar ontstekingen zichtbaar zijn. (Rood/wit is warm, groen is normale lichaamstemperatuur, blauw is te koud zoals bijvoorbeeld ook mogelijk is bij een te trage schildklier).

Dankzij onze unieke medische software waar wij mee werken kunnen er anatomische beelden over warmte beelden heen gelegd worden waardoor het makkelijker wordt voor de arts om de beelden te interpreteren.  Wij werken uitsluitend met het systeem van www.infraroodscreening.com