infraroodscreening

Zoeken

|

Screeningcentra

|

Over ons

|

Contact

|

Facebook

|

Facebook
Home

Onze visie

Technologie

Software

Thermische analyse

Training

Voor wie


Ontstekingen - Hoofdoorzaak van vele gezondheidsproblemen!


Wat heeft een gestoten teen of een splinter in een vinger te maken met het risico diabetes te ontwikkelen, het krijgen van een hartaanval of het ontwikkelen van de meeste vormen van kanker? Meer dan je zou denken! Nu wetenschappers steeds dieper ingaan op de fundamentele oorzaken van ziekten, worden steeds meer verbanden gevonden naar ons eeuwenoud immunologisch verdedigingsmechanisme: ontsteking - hetzelfde biologische proces dat het weefsel rond een splinter rood maakt en een zwelling veroorzaakt in een gewonde teen. Dit heeft bij artsen het concept van wat ons ziek maakt radicaal gewijzigd.

Dientengevolge zijn ontstekingen uitgegroeid tot een van de kerngebieden van medisch onderzoek. Er gaat nauwelijks een week voorbij zonder de publicatie van weer een nieuwe studie die een andere manier van hoe ontsteking schade aan het lichaam toebrengt blootlegt. Het destabiliseert cholesterol deposito's in de kransslagaderen, leidt tot hartaanvallen en potentieel zelfs beroertes. Het eet zenuwcellen weg in de hersenen van Alzheimer's slachtoffers. Het stimuleert de proliferatie van abnormale cellen en vergemakkelijkt hun omvorming tot kanker. Met andere woorden, een ontsteking lijkt de motor te zijn die veel van de meest gevreesde ziekten aanstuurt.

Ontstekingen fascineren wetenschappers ook omdat deze aangeven dat ons lichaam, vanuit een evolutionair perspectief, wellicht slachtoffer is geworden van haar eigen succes. "We zijn geŽvolueerd als een soort door ons vermogen te vechten tegen microbiŽle indringers," zegt Dr. Peter Libby, hoofd Cardiovasculaire Geneeskunde aan het Brigham and Women's Hospital in Boston. "De strategieŽn die ons lichaam gebruikt om te overleven waren belangrijk in een tijd waarin er nog geen waterzuiveringsinstallaties waren en we geen riolen hadden om ons te beschermen." Maar nu dat we langer leven hebben diezelfde inflammatoire strategieŽn meer kans aan onze controle voorbij te gaan. Wat de zaken nog erger maakt; het lijkt erop dat veel van de kenmerken van een westerse levensstijl, zoals een dieet met een hoog gehalte aan suikers en verzadigde vetten, vergezeld van weinig of geen beweging, het lichaam ook gemakkelijker kan worden ontstoken.

Plotseling zijn in medische scholen over de hele wereld cardiologen, reumatologen, oncologen, allergologen en neurologen met elkaar aan het praten en komen tot de ontdekking dat zij naar hetzelfde fenomeen kijken. De toename van het aantal onderzoekers naar ontstekingen is adembenemend. "Slechts een paar jaar geleden was niemand nog echt geÔnteresseerd hierin" zegt Dr. Paul Ridker, een cardioloog aan het Brigham and Women's Hospital, die veel baanbrekend werk in dit gebied heeft verricht. "Nu staat het hele gebied van ontstekingsonderzoek ongeveer op ontploffen."

Overal om zich heen vinden artsen meer bewijs dat ontstekingen een grotere rol spelen in chronische ziekten dan dat ze aanvankelijk dachten.

Preventie door vroege opsporing van ontstekingen, het beste "medicijn" beschikbaar!

Hartchirurg komt met interessante feiten.Menu

> Historie
>
Toepassingen
>
Demonstratie
>
Ontstekingen
>
FAQ
>
Accessoires


Meer

> Screeningcentra
>
Borstscreening

>
Service contract
> Publicaties en boeken
> In de media


Energetic Health Systems BV

Postbus 7469
3280 AG Numansdorp
Nederland
0186 844 344


Sitemap

Disclaimer

Privacy statement

© 2017 All rights reserved